Stoofpotje met driekleuren rijst

Ingrediënten

  • 800 g sukadelappen, in dobbelsteentjes
  • klontje boter
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 100 g tomatenpuree
  • 2 tl gedroogde oregano
  • 1 laurierblaadje
  • 400 g aardappel, in blokjes
  • 400 g wortel of pompoen, in blokjes
  • 400 g boontjes, afgehaald en gebroken
  • bakbanaan

En van Fair Trade Original :

  • Zeezoutmix chilipeper
  • 50 ml biologische Sojasaus
  • 1-2 el Sambal Oelek
  • 300 g Rijstvariatie, drie kleuren Jasmijnrijst

Bereidingswijze

  1. Dep het vlees droog met keukenpapier en bestrooi met de zeezoutmix.
  2. Verhit de boter in een braadpan en bak het vlees rondom bruin.
  3. Voeg de ui en knoflook toe en fruit even mee. Blus af met de sojasaus.
  4. Voeg de tomatenpuree, de sambal, het laurierblad, de oregano en 500 ml heet water toe en dek af.
  5. Laat het vlees circa 2 uur sudderen op laag vuur. Kijk af en toe of er nog wat vocht bij moet.
  6. Voeg na 2 uur de groenten toe en stoof nog 20-30 minuten mee.
  7. Breng intussen een pan met een ruime hoeveelheid water en een snuf zout aan de kook en bereid de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  8. Serveer de stoofpot met de rijst en gebakken banaan.