Januari uitverkoop

In de maand januari zijn onze verrassende fairtrade cadeaus in de opruiming. Dit betekent dat een groot aantal artikelen met leuke kortingen de deur uit gaan.

Gaat de uitverkoop ten koste van de producent?
Nee. De producent wordt bij inkoop direct betaald door de importeur. Dit zorgt ervoor dat de producent geld heeft om te beginnen aan de volgende collectie en genoeg geld heeft om een gezin te onderhouden. Soms bieden fairtrade importeurs nog een fairtrade toeslag bovenop het inkomen. Deze toeslag is bedoeld voor de gemeenschap van de producent. Door deze toeslag kunnen bijvoorbeeld ziekenhuizen, scholen en watervoorzieningen worden gebouwd. En voor onze winkel is de sale ook erg praktisch, omdat we dan ruimte kunnen maken voor de nieuwe collecties.

Wist je dat...

  • De vilten eiwarmers in de vorm van een tulp van Sjaal met verhaal in de uitverkoop zijn? Deze eiwarmer houdt je ei lekker warm en staat prachtig op de tafel. De eiwarmer wordt gemaakt in Nepal. Plukjes wol worden in verschillende laagjes neergelegd. De laagjes wol worden ingesmeerd met water en zeep zodat de vezels wol in elkaar grijpen. Op deze manier ontstaat er een uniek vilten product.

Januari uitverkoop.