Alle kopjes koffie helpen

Miljoenen boeren die ons voedsel produceren verdienen niet genoeg om hun eigen familie te voeden. Wij kunnen dit helpen veranderen, door de manier waarop we kopen zelf te verbeteren. Fairtrade betekent betere prijzen en fatsoenlijke werkomstandigheden.

Onze importeur (en non-profit merk) Fairtrade Original ondersteunt koffiecoöperatie Prodecoop in Nicaragua (Centraal-Amerika) om meer gelijkheid tussen mannen en vrouwen te krijgen. Ze stimuleren vrouwen om een actieve rol in de maatschappij en de koffiecoöperatie in te nemen.

Recent ging importeur Fairtrade Original op bezoek bij de koffieplantages. De koffieboerinnen vertelden hoeveel het voor hen betekent om koffieboerin te zijn, onderdeel te zijn van een groter geheel, vrouw met ambitie te zijn in een land waar de man het voor het zeggen heeft.

Eén van de boerinnen, Yeltsin, vertelt: "Sinds jaar en dag hebben vrouwen in de schaduw van mannen geleefd, werd hun harde werk niet gewaardeerd, niet erkend en kwamen ze niet verder dan de keuken. Ik geloof dat vrouwen het recht hebben om economisch onafhankelijk te worden."

Help jij de koffieboerinnen in Nicaragua aan een beter bestaan? Het enige wat je hoeft te doen is fairtrade koffie drinken. En die koffie staat nu extra mooi opgesteld in de winkel. Kom je kijken?

Op de blog van Fairtrade Original kun je meer lezen over het bijzondere bezoek aan de koffieplantage in Nicaragua.

Wist je dat?

  • Koffie is het eerste product dat de wereldwinkels verkochten. In de eerste wereldwinkel van Nederland (in Breukelen, in 1969) werd onder andere koffie en rietsuiker verkocht.

Koffieboerin Yeltsin met haar koffiebonen.