Fairtrade Gemeente Gouda

Fairtrade Gemeente is een eervolle titel die aangeeft dat een stad bijzonder veel aandacht besteedt aan eerlijke handel. Dat betekent dat producenten in ontwikkelingslanden een eerlijke prijs krijgen voor hun product en dat de omstandigheden waarin zij werken menswaardig zijn. Dus geen kinderarbeid, geen extreme werkomstandigheden en met aandacht voor milieuvriendelijke productieprocessen. In een Fairtrade Gemeente worden veel fairtrade producten verkocht, gekocht en gebruikt door supermarkten, kledingwinkels, kerken, scholen, de gemeente, consumenten, etcetera. Door een gecertificeerd fairtrade product te kopen, draag je bij aan de vooruitgang van mensen die het een stuk minder goed hebben dan wij. Bedrijven die deelnemen herken je aan het Fairtrade Gemeente logo. Gouda is een Fairtrade Gemeente.

Ben je nieuw in Gouda? Download hier de Fairtrade wandelroute Gouda. Deze stadswandeling is circa 1 km lang en brengt je onder andere langs veel fairtrade winkels.

Op zaterdag 27 oktober wordt De Lange Groenendaal uitgeroepen tot eerste fairtrade straat van Gouda en Nederland. Wereldwinkel Gouda is trots dat zij in deze straat haar winkel heeft. Op de site van Fairtrade Gemeente Gouda lees je meer over onze bijzondere straat.

Logo Fairtrade gemeente Gouda.