Open Atelier Route

Elk jaar is er een open atelier route door Gouda. Op verschillende locaties laten meer dan 100 kunstenaars hun werk zien. De wereldse kunstenaars van de Wereldwinkel Gouda kunnen daar natuurlijk ​niet in ontbreken.
 
Gibson Mkarutse maakt levensgrote dieren van scrapmetalMet een soort ijzerguillotine knipt Gibson oude auto’s, olievaten en hekwerk in kleinere delen. Vervolgens last hij ze aan elkaar tot vogels, koeien, lantaarns en andere kunstwerken.  
De kunstenaars van de coöperatie Ouagadougou uit Burkina Faso maken de verschillende bronzen beelden, in 
Burkina Faso is bronsgieten een traditioneel en belangrijk ambacht. Het is het vakmanschap van de Djermee-stam. Van vader op zoon, van leermeester op leerling wordt deze techniek overgebracht. Het zijn krachtige kunstwerken die veel symboliek in zich dragen en die daarnaast erg decoratief zijn. 
De elegante keramieke dames uit Mexico worden eveneens volgens een traditionele werkwijze gemaakt. Elk beeld wordt met veel zorgvuldigheid met de had gemaakt door producenten die aan de moderne wensen een traditionele twist geven. 
En Clever marino uit Zimbabwe maakte samen met zijn broer een pronkstuk voor in huis of tuin: een bank van zwerfhout, een uniek werk met een robuuste uitstraling.
 

Kunst is mooi om naar te kijken en elk kunstwerk heeft een verhaal. De beelden bij de Wereldwinkel dragen nog een verhaal met zich mee namelijk; de kunstenaars krijgen voor hun werk een leefbaar loon, ze kunnen op deze manier hun gezin ondersteunen en ze een goede toekomst bieden. In veel gevallen kunnen ze hun bedrijf verder ontwikkelen en werkgelegenheid creëren voor andere kunstenaars.
 
 
De open atelier dagen zijn op 14 en 15 april, wil je meer informatie over de route kijk dan hier  voor meer informatie