Nieuw! Premium Lights

Wij geloven in dit sfeervolle product, vooral omdat ze officieel fairtrade gecertificeerd zijn. Dus terwijl jij je interieur een boost geeft, help je de makers strijden tegen armoede in de bergdorpjes rond Chiang Mai (Thailand), waar het vinden van een vast inkomen erg lastig is.
En de afgelopen tijd hebben die makers extra werk gehad door het maken van de nieuwe CBL-Premium licht slingers. Deze hebben verschillende maten Cottonballs! Aan elke lichtslinger zitten 20 ballen maar in 3 verschillende maten, dat geeft een super sfeervol en speels effect. 
Door zelf je kleuren en maten te kiezen krijgt de lichtslinger een persoonlijk tintje.

De producent van Cotton Balls maakte eerst stoffen, gevulde olifantjes, tijdens zijn trip zag Luc dat dit product niet verkocht en de producent moeite had om orders binnen te krijgen en zo een leefbaar loon te verdienen. Nadat er in 2010 een werkovereenkomst is gekomen is het kleinschalige bedrijf van de producent uitgegroeid tot een grote organisatie met meer dan 80 medewerkers. Per maand worden er duizenden Cotton Ball Lights geproduceerd. Herman en Neung zijn de drijvende krachten achter de fabriek, genaamd Fairtrade Chiang Mai. Zij zorgen ervoor dat alle thuiswerkers worden voorzien van voldoende grondstoffen, dat producten goed gecontroleerd worden en alle inkoop en verzending goed verlopen.

Cotton Ball Lights heeft voor inmiddels meer dan 80 mensen werkgelegenheid kunnen creëren. Zo brand dat lampje nog mooier.