Wie is de Pineut?

In een tijd waarin DIY een heus begrip is hebben we wat nieuws in de winkel. Pineut, een fles met ingrediënten om zelf je eigen likeur te maken.

Het product is bedacht door Femke en Marlies, deze twee dames vinden het heerlijk om eindeloos te experimenteren met smaak en het proeven van hun eigen creaties. Uit al deze probeersels kwam een ‘doe-het-zelf’ likeur met een goed verhaal, eerlijke en duurzame ingrediënten. De partners waar Pineut namelijk mee samen werkt zorgen ervoor dat de ingrediënten op een eerlijke manier worden geproduceerd, zonder gekke toevoegingen.  De verpakkingen zijn gerecycled waardoor het milieu ook ontzien wordt. Wat pineut extra speciaal maakt is dat het op verschillende sociale werkplekken in Nederland wordt gemaakt. Op deze werkplekken werken mensen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Een van deze werkplekken is Stroomopwaards, zij hebben een leuk filmpje waarin ze laten zien hoe zij pineut verpakken.

Hoe werkt pineut? Elke fles heeft een instructie en een advies over welk likeur je het beste kunt gebruiken. Maar je mag natuurlijk de likeur naar keuze gebruiken, vervolgens zet je de fles weg en wacht gedurende een aantal weken, om de zoveel tijd draai je de fles een paar keer om en laat de ingrediënten hun werk doen.