Wereldwinkel Gouda blijft bestaan

In de media is de afgelopen dagen veel te doen geweest over de Wereldwinkels en de cadeaubonnen.

Op 8 juni jl. kwam De Volkskrant met het nieuws naar buiten dat de ‘Stichting Landelijke Wereldwinkel Cadeaubonnen’ (SLWC) financiële problemen heeft. En dat dit gevolgen heeft voor veel Wereldwinkels in Nederland.
Het klopt dat de stichting op dit moment niet het geld heeft om openstaande rekeningen naar de winkels te betalen. Maar de ‘Landelijke Vereniging van Wereldwinkels’ en de SLWC hebben gezocht naar een passende oplossing. Deze oplossing is gevonden alleen moet deze nog van de wereldwinkels een akkoord krijgen.

Wat betekent dit voor Wereldwinkel Gouda? Wereldwinkel Gouda is niet direct verbonden aan de SLWC. Om voor u een duidelijk beeld te schetsen; elke wereldwinkel is een zelfstandige onderneming die bijna allemaal aangesloten zijn bij de ‘Landelijke Vereniging van Wereldwinkels’. De ‘Stichting Landelijke Wereldwinkel Cadeaubonnen’ is een losstaande stichting. Ook Wereldwinkel Gouda heeft geld tegoed van de SLWC, maar niet in die grootte dat het ons in financiële problemen brengt. Sterker nog, met Wereldwinkel Gouda zelf is niets aan de hand, wij gaan gewoon verder zoals u van ons gewend bent.

Wat betekent dit voor u als klant? Op dit moment geven wij geen cadeaubonnen  uit. Zolang er nog geen officieel besluit genomen is zal dat ook zo blijven. Daarentegen kunt u als klant tot nader order wel uw cadeaubonnen gewoon inleveren bij Wereldwinkel Gouda.

Wij als Wereldwinkel Gouda hebben alle vertrouwen in het plan om de SLWC en de cadeaubonnen voort te laten bestaan. We hopen dat u als klant ook onze winkel blijft bezoeken en daarmee onze producenten blijft steunen.