Het verhaal van onze vrijwilliger 1

Deze week staan de 'vrijwilligers van de Wereldwinkel' centraal en geven we het woord aan onze vrijwilligers. . Onze jongste vrijwilligster Aria vertelt waarom ze nou juist bij de Wereldwinkel werkt en wat haar favoriete product is.

Ik, Aria (20), kwam bij de Wereldwinkel terecht door hier stage te lopen voor mijn studie: MHBO Journalistiek & Communicatie. Na mijn stage en het eerste jaar van de studie te hebben afgerond was er de tijd en de kans om vaste vrijwilliger te worden. De Wereldwinkel kan iedereen veel nieuwe dingen leren. Zowel over het eerlijk tot stand komen van bijzondere, vaak handgemaakte, artikelen met een verhaal. Maar ook steeds meer over het milieu en duurzaamheid. Daarnaast vind ik het mooi hoe de Wereldwinkel veel verschillende culturen samenbrengt en hierdoor voor verbinding zorgt. Hieruit komen vaak ook de mooiste en meest bijzondere verhalen voort. Het is belangrijk dat er op een goede en respectvolle manier met de wereld en haar bewoners wordt omgegaan. Om daarbij met een aanpassing in het interieur of een mooi cadeau te beginnen, is een leuke manier. Wat u koopt heeft altijd invloed op iets of iemand op deze wereld, dus laat deze invloed positief zijn. Het is belangrijk deze boodschap door te geven, en het bewustzijn hierover te vergroten. Ik ben blij hier een steentje aan bij te kunnen dragen.

Ik vind de cottonball lights uit Thailand een erg leuk product. Ze zijn de trend van nu. maar er zit ook nog een heel mooi en bijzonder verhaal achter. Alle Cotton Balls zijn handgemaakt. De producenten in Chiang Mai (Noord-Thailand) draaien katoenen garen in drie lagen om een opgeblazen ballonnetje heen. Het garen halen ze eerst door een bakje met rijstlijm, waardoor het aan het ballonnetje blijft plakken. Als het balletje af is, wordt het aan een droogrek gehangen. In het Thaise zonnetje duurt het drogen ongeveer 4 uur. Vervolgens prikken ze het ballonnetje lek. Het is dan maar te hopen dat de bal rond blijft. Als ze goedgekeurd zijn worden ze verpakt en per zeecontainer richting Nederland verscheept.

En heel belangrijk: de makers worden eerlijk betaald voor hun werk. Sinds kort zijn de lichtsnoeren en ballen ook los verkrijgbaar om eindeloos te blijven combineren! Zo ben ik al eens begonnen met het sparen van verschillende kleuren. Het is een leuke en makkelijke manier van bezig zijn met eerlijke producten.