Het verhaal van onze vrijwilliger 2

Deze week staan de 'vrijwilligers van de Wereldwinkel' centraal en geven we het woord aan onze vrijwilligers. Onze vrijwilligster Tamara vertelt waarom ze nou juist bij de Wereldwinkel werkt en wat haar favoriete product is.

Ik ben nu al bijna twee jaar in dienst van Wereldwinkel Gouda als marketing- en pr-medewerker, en daarnaast sta ik ook wekelijks in de winkel. Het idee om vrijwilligerswerk te gaan doen kwam voort uit het stoppen met mijn kantoorbaan, waarna ik op zoek ging naar een nieuwe uitdaging. De Wereldwinkel biedt mij een gezellig team en vele interessante verhalen van klanten, producenten en importeurs. En het geeft een goed gevoel om op deze manier een steentje bij te dragen aan een eerlijkere wereld. Het is mooi om te zien dat steeds meer mensen van alle leeftijden geïnteresseerd raken in fairtrade, duurzaamheid en originele cadeaus. En dat producenten de mogelijkheid en begeleiding krijgen om mee te gaan in deze ontwikkelingen.

Mijn favoriete product zijn de boekjes die een ‘tijdcapsule op papier’ worden genoemd. Deze boekjes bestaan uit brieven die je aan jezelf, kinderen of kleinkinderen schrijft. Elke brief heeft een ander onderwerp: een wens voor de toekomst, een bijzondere ervaring uit het verleden of een vraag die je beantwoordt. Vooral klanten die net zwanger zijn of op het punt staan voor het eerst opa en oma te worden, raad ik dit als cadeau aan. Het is een mooie gedachte om iets van jezelf vast te leggen en na een tijd terug te lezen of mee te geven. Elke 'brief' is een pagina die er, opgevouwen, uitziet als een envelop. Op de voorkant van deze envelop is ruimte om op te schrijven wanneer de brief geschreven is en wanneer de brief geopend mag worden. Vooral voor kinderen is het een mooie herinnering aan opa, oma of ouders.