Wilawan’s Groene pompoencurry

In de groene curry die Wilawan voor de mensen van  Fair trade Original maakte, stopte ze allerlei exotische bladeren en ook een handje geroosterde rijst. Zij hebben het recept iets aangepast, tot een makkelijke variant;  een  groene currypasta. Zodat jij ook mee kunt genieten.

Ingrediënten;
4 personen
biologische pompoen of flespompoen 1 ca. 500 g
kippendijen 4
zonnebloemolie 3 el
*Fair Trade Original groene curry kruidenpasta 1 zakje
*Fair Trade Original kokosmelk 400 ml
haricots verts 200 g
*kleefrijst of sushirijst 3 el
verse koriander 1/2 bosje
*Deze producten zijn van fairtrade Original verkrijgbaar.

Keukenweetje: Om een curry wat crisp mee te geven, voegt Wilawan geroosterde, gevijzelde rijst toe.

Bereidingswijze
1 Schil de pompoen met een dunschiller, halveer deze en verwijder de pitten. Snijd de pompoen in stukken. In Thailand bereiden ze de pompoen met schil, dan wel even goed wassen
2 Snijd de kip in stukken.
3 Verhit 3 eetlepels zonnebloemolie in een ruime pan en bak hierin de kip aan met de currypasta.
4 Voeg de kokosmelk en de pompoen toe en breng aan de kook.
5 Voeg de haricots verts toe en laat nog zo’n 10-15 minuten op middelhoog vuur sudderen totdat de groenten beetgaar zijn.
6 Verhit intussen een koekenpan en rooster hierin de kleefrijst op hoog vuur tot deze mooi bruin is. Roer voortdurend zodat de rijst niet aanbrandt.
7 Maal de rijst fijn in de vijzel en voeg toe aan de curry.
8 Serveer de curry met verse koriander.