Verantwoorde fles:

De Dopper is een waterfles met een missie: mensen bewust maken van het milieu, de plastic afvalberg verkleinen en de toegang vergroten tot veilig drinkwater voor mensen over de hele wereld. Ook handig: de bijpassende sportcap en carrier. Nu ook verkrijgbaar als ''steel', klein en groot.

www.dopper.com

 

Tony's Chocolonely en Johnny Doodle: 

Twee chocolademerken die de gehele productieketen van hun chocola onder controle willen hebben zodat jij zeker weet dat je ècht kunt genieten van je chocolade en de cacaoboeren ook. Speciaal voor de kerst een reep met een vleugje glühwein.

www.tonyschocolonely.com

www.johnnydoodle.nl

 

Bijzondere ballen:

De lichtslingers van Cotton Ball Lights zijn een echte eyecatcher in je interieur. Handgemaakt en fair trade geproduceerd in Thailand. Je kunt ze zelf samenstellen en daarmee  (elk seizoen weer) nieuwe kleuren aan je interieur toevoegen.

                               www.cottonballlights.com

 

Hartvormige kaarsen:

Deze kaarsen  van palmolie zijn gemaakt door vrouwen in Oost Java. De palmolie wordt duurzaam verbouwd op gecertificeerde plantages. In rood, wit en grijs en in  twee maten.

www.fairforward.nl

 

 

Glazen van Ecocollection:

Moderne glazen met verschillende motieven. Fair trade geproduceerd in Thailand en ontworpen door Deense designers. In twee maten.

www.eco-collection.nl

 

 

 

Papieren engelen en kerstbomen:

Deze kerstfiguren zijn met de hand gemaakt van gerecycled ecologisch papier uit India.

www.onlynatural.nl

 

 

Swazi candles:

Kaarsen uit Swaziland met de prachtigste (kerst)patronen gemaakt met de zgn Millefiore-techniek. De kaars blijft onbeperkt bruikbaar door er een waxinelichtje in te doen. Verkrijgbaar in alle soorten, maten, kleuren en decoraties.

www.gonearty.nl

 

 

 

Kinta hart:

Hartvormige schalen hart van acaciahout, met de hand gemaakt op de Filipijnen door ervaren vakmensen. Verkrijgbaar in vershillende maten.

www.kinta.nl/

 

                           

Helemaal Hollands

 

Pineut:

Zelf likeur maken is leuk. En met pineut is het ook nog eens heel simpel. De natuurlijke ingrediënten van  pineut zijn zorgvuldig samengesteld, waardoor je zelf nog maar heel weinig hoeft te doen. Voeg zelf de alcohol toe, schud dagelijks even liefdevol de fles en wacht geduldig af. Binnen no-time geniet je van jouw eigen heerlijke likeur. Pineut wordt met veel liefde gemaakt op sociale werkplaatsen.

www.pineut.nl

 

Wereldse wasmand:

De Wereldse Wasmand van Seepje is gemaakt van oude KLM steward(ess)-kostuums en heeft letterlijk de héle Wereld gezien… Hij is geproduceerd door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

www.seepje.nl

 

 

 

Rondje Holland:

Nederland is een prachtig land om per fiets te leren kennen; met dit boekje ontdekt u de mooiste plekjes van ons land. 

 

 

 

 

Dopper:

De meest populaire kleur van de dopper is Pacific Blue, hoe kan het ook anders als je de oceanen wilt redden? Nu ook in de nieuwe kleuren  Pink Paradise, Sea Green, Hakuna Mintata en Sunshine Splash.

www.dopper.com

 

 

 

Marcel's green soap:

Marcel’s Green Soap ruikt fantastisch, het maakt geweldig schoon en het zit vol met natuurlijke ingrediënten. Bovendien is het verpakt in 100% gerecycled plastic. Van handzeep en allesreiniger tot vaatwastabletten.

www.marcelsgreensoap.com